Product was successfully added to your shopping cart.

Termeni si conditii

Scopul
Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre e-Baie  (IDP Baie S.R.L.) si partenerul  sau Jollycontor Impex SRL.
Vanzarile se intermediaza prin magazinul online http://www.e-baie.ro
Termeni:
Cumparator: persoana fizica, juridica sau alta entitate care emite o Comanda.
Vanzator: societatea comerciala IDP Baie S.R.L., numar in registrul comertului J12/2056/2014, RO33331922, avand sediul social in judetul Cluj, sat Chidea, comuna Vultureni, nr. 10 si/sau partenerul sau Jollycontor Impex SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J12/4044/1994, CUI RO6588822,  avand sediul social in Cluj Napoca, str.Parcul Feroviarilor nr.17, judetul Cluj.
Furnizor: persoana fizica, juridica sau alta entitate care procura Bunuri pentru societatea comerciala IDP Baie S.R.L. sau pentru partenerul sau Jollycontor Impex SRL.
Producator: persoana fizica, juridica sau alta entitate care produce Bunurile comercializate pe site-ul http://www.e-baie.ro
Bunuri: reprezinta bunuri corporale mobile.
Promotie: o perioada de timp cu caracter limitat in care Vanzatorul ofera diferite avantaje Cumparatorului, in cazul achizitiei unui/unor Bunuri.
Curier; persoana fizica, juridica sau alta entitate care se ocupa cu livrarea Bunurilor la Cumparator; poate sa fie IDP Baie S.R.L. sau o terta parte - sau un reprezentant desemnat.
Comanda: document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.
Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.
Drepturi de proprietate intelectuala: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drepturi de autor si drepturi in natura de autor, drepturi de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele prezente in acest document.
Detalii: specificatii si/sau descrierea  Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.
Caracteristici tehnice: reprezinta materialul si dimensiunile Bunurilor.
Documente Contractuale
Documentele contractuale sunt: comanda, factura fiscala, documente legate de specificatiile Bunului si certificatul de garantie (emis de catre Vanzator sau un Furnizor al acestuia).
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul http://www.e-baie.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare telefonica sau e-mail prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
In momentul in care Vanzatorul confirma comanda, acest fapt implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.
Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata cand exista o confirmare verbala - telefonica sau electronica - e-mail din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara sa fie nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia.
Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand  valoare de Contract.

Valabilitate
Contractul intra in vigoare la emiterea facturii fiscale de catre Vanzator (IDP Baie SRL sau Jollycontor Impex SRL). Informarea Cumparatorului se face telefonic sau prin e-mail.
Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat.
Obligatii Vanzator
Vanzatorul va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.
Informatiile prezentate pe site-ul http://www.e-baie.ro au caracter informativ si sunt prezentate sau modificate de Vanzator conform documentelor oficiale ale Producatorului/Furnizorului.
Din considerente legate de structura site-ului si a informatiei, descrierile Bunurilor pot fi incomplete, insa Vanzatorul face tot posibilul sa prezinte informatiile cele mai relevante pentru Cumparator.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate face prin interactiunea telefonica sau electronica cu acesta; prin intermediul formularului de sugestii si reclamatii.
Vor fi excluse sau ignorate, acele interactiuni sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat.
Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Cesionare, Subcontractare
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru serviciile ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.
Vanzatorul va fi responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile ce tin de Contract.
Dreptul de Proprietate Intelectuala si Industriala
Cumparatorul este obligat sa respecte dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti si nu va face publice nici una dintre informatiile primite de la Vanzator.
Numele site-urilor precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate in proprietatea Cumparatorului/Furnizorului sau a Producatorului si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
Confidentialitate
Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate doar pentru executarea Contractului.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Termene Penalitati
Termenul de finalizare, daca nu este modificat de Vanzator prin anuntarea Cumparatorului, este de maxim 30 de zile lucratoare de la plasarea comenzii.
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau demarare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul  estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din culpa sa achite Bunurile in termenul prevazut in factura fiscala emisa de Vanzator este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturare sau livrare, se va stabili un nou termen de onorare a Comenzii.

Pretul, facturare, plati

Toate preturile produselor au TVA inclus.
Pretul si modalitatea de plata precum si termenul de plata sunt specificate in Comanda.

Datele cardului de plată ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile e-Baie  și nici nu vor fi stocate de către e-Baie  sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Procesatorul de plăți Plationline.ro este un serviciu furnizat de C Solution SRL, societate constituită și care funcționează conform legislației din România, înregistrată în Registrul Comerțului sub numărul de înregistrare J40/8552/2001 având sediul social situat în București, Sector 6, Șoseaua Panduri nr.71.

Vanzatorul (IDP Baie sau Jollycontor Impex SRL) va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Pentru produsele fara rulaj, cu valoare mare si aduse la comanda, plata se va efectua astfel: 50% din pretul Bunului la data confirmarii comenzii de catre Vanzator, restul de 50% la data livrarii produselor.

In cazul in care ulterior, Cumparatorul renunta la comanda/sau la unu sau mai multe produse din comanda, Vanzatorul isi exercita dreptul de a pastra Avansul incasat de la Cumparator in momentul comenzii. Cu mentiunea ca aceasta procedura se aplica doar produselor aduse la comanda si care nu se afla in stocul curent al Vanzatorului.

Responsabilitati, Riscuri, Livrare

Vanzatoul se obliga sa expedieze Bunurile prin Curier, sau cu autovehiculele proprii ale partenerului Jollycontor Impex SRL, contravaloarea transportului fiind suportata de Vanzator sau Cumparator, in functie de valoarea comenzii.

Pentru comenzile sub valoarea de 1500 LEI (TVA inclus), contravaloarea transportului este suportata integral de Cumparator.

Transport, Ambalare
Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora de catre societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza, sau de catre angajatii vanzatorului, Cumparatorului sau unui reprezentant desemnat de Cumparator.
Vanzatorul se obliga sa asigure ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

Acceptul, Dreptul la Renuntare
Acceptul va fi facut atunci cand Bunurile sunt conforme cu caracteristicile mentionate in Comanda.
In cazul in care Cumparatorul descopera ca Bunurile livrate nu sunt conform Comenzii, Vanzatorul va aduce la conformitate Bunurile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni.
Vanzatorul va respecta prevederile O.U.G 34/2014 si va aplica Politica de Returnare.
Cumparatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen  de 14 zile calendaristice.
Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la ziua  la care intra Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produsului.
Pentru a-si exercita dreptul de retragere, cumparatorul  trebuie sa informeze Vanzatorul  cu privire la decizia de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. In acest scop, poate folosi modelul de retragere alaturat; folosirea lui nu este insa obligatorie.
Pentru a respecta termenul - limita de retragere este suficient sa se trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Nu se accepta retur in conditiile in care Cumparatorul nu a verificat integritatea produsului/produselor la primirea acestora (pe baza de semnatura). Nu se accepta reclamatii ulterioare.

Consecintele retragerii
Daca Cumparatorul se retrage, Vanzatorul va rambursa suma primita de la Cumparator, reprezentand contravaloarea produsului cumparat. Costurile suplimentare determinate de faptul ca, Cumparatorul a ales alta modalitate de livrare decat tipul de livrare standard (prin masini particulare), oferit de Vanzator, nu vor fi rambursate.

În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv.
Rambursarea sumelor primite de la Cumparator se va realiza nu mai tarziu de 14 zile de la data la care Vanzatorul este informat cu privire la decizia  Cumparatorului de a se retrage din prezentul contract. Vanzatorul va efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul si-a exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu i se vor percepe Cumparatorului comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile
Cumparatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.
Produsul returnat trebuie sa fie in stare perfecta, intr-un ambalaj echivalent cu cel original (dar nu obligatoriu cel original Legea 249/2015), cu certificatul de garantie si ambalat corespunzator.
Produsul nu este primit daca este zgariat, deteriorat, prezinta urme de uzura, sau daca ii lipsesc din accesorii.
Returnarea se poate face printr-o firma de curierat, costurile ocazionate de retur fiind suportate de Cumparator. Mai mult, daca produsul/produsele returnate sufera modificari in timpul returului, spre exemplu - in momentul livrarii de catre curier, responsabilitatea pentru integritatea produsului/produselor este a Cumparatorului.
Returnarea produselor se realizeaza in termen de cel mult 14 zile de la data comunicarii deciziei de retragere.
Returnarea de produse este valabila numai pentru persoanele fizice.
Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune Cumparatorului, in conditiile legislatiei in vigoare.

Bunuri Excedentare
Orice Bunuri livrate in exces fata de cantitatea mentionata in Comanda pot fi refuzate de catre Cumparator in termen de 7 zile lucratoare de la livrare.

Garantie
Orice Bunuri achizitionate de Cumparator beneficiaza de o garantie de 24 de luni - oferita de Vanzator, in afara situatiilor in care garantia este oferita de Producator/Furnizor prin Certificatul de Garantie.
Aceasta garantie oferita de Vanzator asigura Cumparatorul impotriva oricaror neconformitati care pot afecta intreaga sau o parte a Bunurilor, cu exceptia uzurii normale.
Exceptie fac produsele consumabile, care nu beneficiaza de garantie.
Transferul Proprietatii
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia si prin modalitatea indicata in Comanda.
Prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de Curier.
Curierul nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarea contravalorii acesteia.
Respectarea Legilor, Standardelor
Vanzatorul va respecta tot cadrul legislativ aplicabil prevederilor contractuale, inclusiv fara limitare la fabricare, asamblare, manipulare, transport, depozitare, ambalare sau livrare Bunuri si aplicabile la sanatate, securitate si mediu.
Raspundere
Vanzatorul nu poate sa fie responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultate al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Aici sunt incluse si situatiile in care Cumparatorul sau oricare terta parte nu respecta instructiunile de instalare/asamblare a Bunului.
Orice Promotie este valabila in limita stocului disponibil.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
Pret Derizoriu
Vanzatorul face tot posibilul in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile Bunurilor. E posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei Comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.
Incalcare, Terminare
Daca Vanzatorul nu excuta obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre cele doua parti in termen de 7 zile lucratoare de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, Comanda va face obiectul  returnarii Bunurilor.
Forta Majora
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru nerespectarea obligatiilor contractualae, daca o astfel de nerespectare este datorata unui eveniment de forta mjoara. Forta majora este un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Legea Aplicabila, Jurisdictia
Prezentul Contract este supus legilor Romane in vigoare. Orige litigii nascute din interpretarea si executarea acestui Contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului.
Prevederi Diverse
Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, acele prevederi nu vor fi aplicate.
Partile in Contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte.

Model de formular de retragere
Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.
Catre : SC IDP BAIE SRL, jud.Cluj, tel: 0754 661 885,  e-mail: contact@e-baie.ro
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: /prestarea urmãtoarelor servicii:
Comandate la data: /primite la data
Numele cumparatorului:
Adresa cumparatorului:
Semnatura cumparatorului:                    (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)
Data :

 

Data :