Amenajează-ți baia cu un buget redus

Renovarea unei băi reprezintă un proces complex și de aceea trebuie să iei în calcul mai multe lucruri înainte să te apuci de schimbări majore. Dacă ți-ai propus să renovezi întreaga baie, începe să calculezi de la pereți până la accesorii. Chiar dacă va fi mult de muncă, gândește-te la rezultatul final.

Care este prețul estimativ pentru renovarea băii?

Făcând un calcul simplu, cu materiale calitative, lista de bifat este următoarea:

Pentru un preț mediu, gresia pentru baie este în jur de 175 – 200 de lei pe metru pătrat, înmulțit cu numărul de metri pătrați pe care baia ta o are.

✓ Faianța. Undeva pe la 250 de lei pe metru pătrat.

✓ Mobilier de baie. Economisește spațiu cu un set format din mobilier suspendat cu lavoar. Avem în stoc setul Lara cu lavoar Como, 60 cm, nuc. Acesta e de înaltă calitate și rezistență în timp, la preţul de 771 lei, redus de la 857 lei. Dacă dorești să achiziționezi separat, preţul lavoarelor pe e-baie.ro incepe de la aproximativ 150 lei, iar piesele de mobilier de baie incep de la aproximativ 500 lei.

Cadă sau cabină de duș? În funcție de preferințe, variază și prețul. Dacă alegi ceva simplu, automat prețul va fi mai mic. Dacă optezi pentru ceva mai modern care să îți ofere confort și relaxare, precum funcția de hidromasaj, atunci și prețul va fi puțin mai mare. Un paravan de duș începe de la 842 de lei, iar o cabină de duș cu cadiță de duș de la 1.400 lei. Dacă ești adeptul căzii, aceasta începe de la 1.500 lei.

Poți alege de pe site-ul nostru din categoria de produse, dintr-o gamă variată de căzi sau cabine de duș de calitate superioară.

Toaleta și rezervorul. Un set Prepack Delta, împreună cu un vas wc Soul ar ajunge la 1.800 lei.

Oglinda cu LED, începe de la 589 de lei.

Instalații și baterii pentru apă. În jur de de 700 lei total. Îți recomandăm coloana de duș Crometta E 240, care începe de la 1.656 lei, redusă de la 2.719 lei. O baterie cadă-duș Pure & Style începe de la 623 lei, redus de la 768 lei.

Accesorii de baie, în jur de 1.000 lei.

Chituri și adezivi pentru faianță, adunate ajung pe la 800 – 900 de lei.

În cazul în care nu reușești să realizezi cele de mai sus de unul singur, atunci ai nevoie de un meseriaș care să pună totul cap la cap. De la decopertare, gletuire, finisare, toată manopera costă în jur de 3.500-4.000 de lei.

Ține cont că pe lângă bugetul alocat, trebuie să ai un buget și pentru cheltuieli neprevăzute. Nu știi niciodată când și ce se poate strica sau ce trebuie înlocuit. Îți recomandăm să îți pui deoparte măcar un sfert din suma totală de cheltuială, pentru urgențe neprevăzute.

Deși renovarea băii poate fi destul de costisitoare, dacă vrei rezultate care să te mulțumească pe termen lung, trebuie să alegi materiale calitative care să reziste în timp.