Idei de design pentru amenajarea unei bai

Indiferent că e vorba de construcții de la zero sau renovări, mereu apar dificultăți, unele la cele mai mici detalii. De aceea este foarte important să tratați cu maximă atenție fiecare încăpere și să vă asigurați că o valorificați la potențial maxim. Acest lucru este valabil și în cazul băii, un loc care necesită crearea unui vibe cât mai plăcut posibil.

Dacă aveți nevoie de ajutor în dotarea și decorarea băii, atunci puteți să aruncați o privire pe e-Baie.ro. Vă punem la dispoziţie o arie largă de produse, care vă vor fi de mare ajutor în amenajarea băii dumneavoastră chiar și în cazul în care aveți un buget redus.

Totuși înainte de a vă decide trebuie să aveți în vedere niște aspecte esențiale în ceea ce privește management-ul spațiului și design-ul băii. În primul trebuie să alocați un spațiu cât mai generos băii, totuși știm cu toții că acest lucru nu este posibil întotdeauna mai ales dacă vorbim de renovări, dar dacă aveți posibilitatea, oferiți cât mai mult spațiu pentru baie. Acest lucru este important deoarece va oferi un aspect mult mai aerisit băii fără a da impresia de înghesuială. În plus veți avea suficient spațiu pentru a va alege elementele în baie, fără a vă face griji că nu încap.

Odată rezolvată problema spațiului trecem la lucrurile elementare. Începem cu dușul sau cada, aici depinde de dumneavoastră și de preferințele pe care le aveți. Indiferent de acestea, la e-baie veți găsi oferte extrem de avantajoase atât la căzile de baie cât şi la cabine de duş.

cada freestanding

Dacă sunteți adeptul unei căzi de baie, atunci ar fi bine să aveți spațiu suficient, pentru că nimănui nu-i place o cadă înghesuită. Puteți opta pentru o cadă pe colț, dreptunghiulară sau dacă vă permite spațiul și bugetul puteți alege o cadă freestanding.

Dacă nu vă place ideea de cadă, sau pur și simplu nu aveți timp să vă bucurați de ea atunci ar fi de preferat să alegeți dușul. În acest caz aveți un plus la capitolul spațiu, o cabină de duş ocupând mai puțin spațiu decât o cadă. Putem spune de asemenea că dușul este mult mai practic, astfel că dacă sunteți mereu pe fugă atunci, o cabina de dus de tip walk in este alegerea cea mai bună. Dar, dacă totuși aveți timp să vă bucurați de un duș atunci puteți opta fie pentru cabina clasică de duș cu hidromasaj sau fără în funcție de buget sau pentru ceva simplu cu un perete de sticlă fără cădiță.

cabina dus

Odată rezolvată dilema provocată de cadă și dus, trecem la un alt element important și anume vasul WC. Ei bine, aici cel mai important aspect este confortul, înainte de a alege noul vas WC trebuie să fiți siguri că este confortabil, iar pentru asta trebuie să aibe forma potrivită. Odată bifat acest element, vă puteți apleca asupra altor aspecte cum ar fi design-ul. Puteți alege un vas WC cu rezervorul la vedere sau de ce nu, unul cu rezervorul ascuns în perete. Deasemenea dacă sunteți adeptul discreției puteți să mizati pe un vas WC suspendat care să ascundă și conducta de scurgere.

vas wc

Ajungem în sfârșit la lavoar. Chiuveta de baie este intens utilizată, și din acest motiv trebuie aleasă cu atenție. Este absolut necesar să porniți căutarea de la dimensiune. Luați în calcul spațiul pe care îl aveți la dispoziție în baie, astfel încât lavoarul să se încadreze în spațiul alocat. Dacă aveți puțin spațiu la dispoziție atunci alegeți o chiuvetă de baie de dimensiuni mai mici sau puteți alege una suspendată, care vă va ajuta să câștigați spațiu.Dacă sunteți adepți ai clasicului atunci chiuveta cu picior este alegerea potrivită. Totuși o opțiune extrem de practică este și lavoarul pe blat, fie el suspendat sau lavoarul pe mobilier.

chiuveta baie

Și dacă tot am amintit de lavoare pe mobilier atunci ajungem la mobilierul de baie. Mobila de baie reprezintă un aspect important pentru unii din dumneavoastră. Astfel că atunci când vă alegeți mobilierul din baie, fiți atenți în primul rând la material. Baia este un mediu cu multă umezeală așa că va doriți un mobilier rezistent în acest sens. Mai apoi ar fi indicat să evitați obiectele de mobilier voluminoase, având în vedere faptul că am tot vorbit de necesitate unui spațiu cât mai generos în baie. Peste toate, ar fi de preferat să alegeți mobila de baie în funcție de necesități, în așa fel încât să se dovedească cât mai utilă.

mobila baie

Am ajuns la elementele care fac diferența în materie de stil. Bateriile de baie sunt responsabile într-o mare măsură pentru stilul impregnat băii. Astfel că trebuie să fiți atenți la ce vă doriți. Dacă sunteți fascinați de trecut atunci este imperios necesar să optați pentru modele mai vintage iar dacă vă permite buzunarul puteți alege și materiale prețioase. Majoritate probabil veți merge pe clasic, totuși pentru cei pasionați de nou, puteți alege baterii cu senzori mai ales pentru bateria lavoarului.

baterii baie

Stilul este unul extrem de important indiferent dacă vorbim de baterii sau cabina de duș sau lavoar. Toate elementele din baie trebuie să se îmbine în așa fel încât să confere acelui loc un anumit vibe. Cu alte cuvinte dacă vă doriți o baie vintage atunci toate elementele trebuie să ducă în acea direcție, atât prin formă cât și prin cromatică sau chiar plasament la fel și în cazul unui design modern. Cromatica este la fel de importantă și trebuie să alegeți culori plăcute care să predomine în baie, și nu uitați că albul este mereu o soluție cu care nu puteți da greș atunci când sunteți în criză de idei.

În final este absolut necesar de menționat că înainte de a lua în calcul toate acestea, trebuie să vă faceți un buget. În funcție de acest buget, încercați să faceți alegerile potrivite în așa fel încât baia dumneavoastră să emane acel vibe plăcut despre care vorbeam la început. Mai mult ca sigur majoritatea dintre dumneavoastră nu vor dori sa cheltuiască o avere cu amenajarea băii. Puteți avea siguranța că indiferent de buget pe e-baie.ro găsiţi cele mai avantajoase opțiuni în ceea ce privește decorarea băii dumneavoastră chiar și cu bani puțini.