Lavoar sau chiuveta de baie. Piesa de rezistenta din baie. Un mic dictionar explicativ

Lavoar | chiuveta baie

Lavoar sau chiuveta de baie este primul obiect pe care il observi intr-o baie si este indispensabil indiferent de marimea si forma sa. Ai fi surprins sa iti spunem, dar in medie, un om isi petrece aproximativ 2 ore pe zi in baie. Indiferent de activitatile pe care le desfasori ambianta iti influenteaza starea de spirit, iar lavoarul este piesa de rezistenta pentru amenajarea de succes. In continuare iti vom prezenta tipurile de lavoare potrivite necesitatilor tale.

lavoar_suspendat
Lavoar suspendat O.Novo de la Villeroy & Boch

Lavoar suspendat

Se monteaza pe perete. Majoritatea brandurilor includ setul de fixare pentru lavoar. Acest tip de lavoar se integreaza in orice tip de baie unde s-a ales un stil minimalist, scandinav sau nu este nevoie de un mobilier. Recomandam sifonul cromat daca nu se doreste un piedestal sau o masca de lavoar. Daca ai o familie numeroasa sau se intampla sa folosesti baia in acelasi timp cu partenerul tau, lavoarul dublu e perfect pentru problema ta. Intr-adevar, se integreaza intr-o incapere spatioasa, iar modelele pe care le comercializam noi sunt la fel ca cele simple.

Lavoar de colt

Dupa cum ii spune si numele, acest tip de lavoar se monteaza in unul dintre colturile incaperii, pe perete. Este o solutie optima pentru baile micute sau cele publice si stramtorate.

lavoar_pe_blat
Lavoar pe blat Artis de la Villeroy & Boch

Lavoar pe blat sau pe mobilier

Pentru aceste tipuri de lavoare e nevoie ca in blat sau mobilier sa se decupeze un orificiu pentru sifon dar si pentru baterie in cazul in care lavoarul nu are orifiu sau orificii pentru baterie si se va instala o baterie inalta sau de perete. Lavoarul pe blat se va integra foarte bine si in ambianta unei bai mici, cu siguranta va fi “vedeta” din baia ta mai ales daca se alege un lavoar cu linii fine. Daca este nevoie se poate amplasa sub blat o masca lavoar de tip corp de baza sau o polita.

Mobilier cu lavoar incastrat Acanto de la Geberit

Un lavoar pe mobilier va arata mai bine intr-o baie mare deoarece mobilierul ocupa destul spatiu, iar intr-o baie mica vei avea senzatia de aglomerare.

lavoar_incastrabil
Lavoar sub blat O.Novo de la Villeroy & Boch

Lavoare incastrabile sau sub blat

Lavoarele incastrabile sau cele sub blat aduc o nota de eleganta in baia ta. Lavoarul care este incastrabil are nevoie de mobilierul care ii este compatibil dar ar exista si posibilitatea de a face mobilier pe comanda dupa dimensiunile lavoarului. Dupa cum am spus si mai sus, lavoarul sub blat pune in valoare eleganta baii deoarece “se ascunde” in mobilier si este mai putin perceptibil la prima vedere astfel in evidenta ies accesoriile sau alte elemente din incapere.

Lavoarele stative Aramis de la Fluminia

Lavoare stative

Noua tendinta in amenajarea camerei de baie sunt lavoarele stative. Recomandam amplasarea lor intr-o baie spatioasa, iar solutia pentru depozitarea diverselor produse sa fie gandita intr-un alt mod. Se monteaza pe pardoseala si sunt o solutie de bun gust fata de lavoarele cu piedestal, iar intretinerea lor nu da mari batai de cap. In momentul montarii, la fel ca restul produselor (indiferent de natura acestora) se tine cont de schita tehnica pe care noi, deobicei, o afisam si pe site. Asemenea chiuvetelor de baie pe blat, bateriile sau popular spus robinetele se pot monta fie pe blat, fie pe perete sau pe lavoar daca au orificiu dedicat.

Suntem siguri ca printre criteriile de selectie pentru viitoarea achizitie este si siguranta calitatii. Majoritatea brandurilor au dezvoltat tehnologii inovatoare, tratamente impotriva calcarului si a bacteriilor.

Tehnologii folosite la constructia lavoarelor

Lavoarele din colectiile Artis, Collaro si Memento 2.0 au muchiile clar definite, forme delicate cu pereti subtiri, precizie extraordinara si rezistenta extrema, iar pentru aceasta performanta, brandul Villeroy & Boch, fuzioneaza materii prime ca argila, cuartul, feldspatului si oxidului de titan pentru a crea un material cu proprietati de inalta calitate cu o rezistenta exceptionala. TitanCeram este un material inovator realizat cu cea mai noua tehnologie si care incorporeaza toata experienta dobandita de faimosul brand, pe parcursul a peste 265 de ani, in ceea ce priveste fabricarea ceramicii.

Compozit neted, neporos si omogen, Kerrock este compatibilitatea hidroxidului de aluminiu si a liantului polimeric pe baza de acril. Este combinatia perfecta a esteticii si functionalitatii. Materialul inovator dezvoltat de KolpaSan in propria fabrica, in timpul prelucrarii este usor maleabil, pe de alta parte extrem de rezistent. Vei intalni acest material la lavoarele care fac parte din seturile de mobilier ca: Malaya, Blache, Tara, Gloria, Iman si Pandora.

Pentru realizarea lavoarelor de la Hatria cu pereti si muchi subtiri, design elegant si sofisticat ca cele din colectia Happy Hour, se foloseste tratament inovator de inalta tehnologie. Confera obiectelor sanitare o stralucire unica cu rezistenta mare la microbi si depuneri.

In general, glazura obiectelor sanitare beneficiaza de tratamente speciale impotriva depunerilor si anti-bacteriene pentru a facilita igiena si siguranta sporita in baie.