Amenajează-ți baia în tendințele anului 2021!

Când vine vorba de băi moderne 2021, specialiștii anunță că anul acesta va aduce în arena designului interior trei mari actori: stilul art deco al anilor 1920, stilul industrial, specific anului 2000, și stilul scandinav, caracterizat atât de bine prin minimalismul ce-l emană. Deși la prima vedere pot părea rupte una de alta, cele trei perspective se îmbină perfect, creând modernul anului 2021

Rafinamentul secolului trecut își face simțită prezența prin detaliile aurite, culorile nobile și accentul pus pe oglinzi. În același timp, sfârșitul anului 2000 marchează frumusețea pieselor din lemn, a betonului nefinisat și a elementelor metalice. Toate acestea sunt organizate simetric, respectând trăsătura esențială a stilului scandinav. Lemnul deschis – în nuanța sa brută – devine un element cheie în materie de design interior; nu numai pentru pardoseli, ci și în acoperirea pereților. Aceeași idee de revenire la natură se caută și în alegerea pieselor de mobilier și a elementelor decorative care îți vor completa încăperile. 

Modernul este redefinit în 2021 în ceea ce privește designul interior. Dar pe tine te interesează oaza ta de relaxare, așa că eBaie vine în sprijinul tău! Citește în continuare acest articol pentru a afla cum îți poți amenaja baia în tendințele anului 2021. 

Tendințe baie 2021

Dacă ești în procesul de amenajare al băii tale și îți dorești să conturezi un design modern, nu te lăsa influențat de minusurile pe care le ai. Fie că baia ta este mare sau mică, deții o cadă freestanding sau o cabină de dus, poți fii creativ pentru a-ți amenaja baia în trend! 

‣ Materiale 

Află că totul începe odată cu alegerea materialelor pe care le vei folosi.  

Optează pentru pardoseala naturalălemn, plută sau bambus – în detrimentul materialelor artificiale. Astfel, întreaga încăpere va emana căldură și confort încă de la primii pași. De asemenea, alege lemnul natural, nevopsit și pentru piesele de mobilier. Dacă ești un iubitor al stilului rustic sau vintage, fii sigur că spațiile de depozitare – mici sau mari, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție – din lemn nevopsit vor da o notă de unicitate și rafinament băii tale. 

Un alt material cheie în băile anului 2021 e reprezentat de piatra „sălbatică”. Marginile ascuțite, lipsa finisajelor, textura plină și gama largă de modele existente pe piață îți permite să dai frâu liber creativității. Dacă te bucuri de o baie mare, alege ca blatul și chiuveta să fie elementele centrale din baia ta. Alege piatra masivă pentru ele, dar și pentru un panou decorativ sau pentru pragurile ferestrei – dacă dispui de una. Poți opta pentru piatră naturală și în cadrul elementelor decorative: statuetele și sfeșnicele vor da o notă clasică și rafinată.  

Metalul rămâne un clasic și în 2021. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii au devenit mai conștienți de microbii din jur, așa că preferă materialele neporoase, care sunt mult mai ușor de igienizat, dar și pe care bacteriile se dezvoltă mai greu. În acest sens, designerii de amenajări interioare anunță că bronzul și cuprul vor fi la modă anul viitor. Optează pentru detalii metalice în baia ta și oferă o notă practică și sofisticată întregii încăperi.

Creează un perete inedit prin aranjarea unor plăci hexagonale sub formă de faguri de albine. De asemenea, poți opta pentru plăci ceramice și pentru pardoseala din baie. Chiar dacă este de dimensiuni reduse sau generoase, conturează un efect grafic original și – garantat – te vei încadra în tendințele anului 2021 în materie de amenajări interioare. 

‣ Lumina

Iluminatul a fost întotdeauna un element esențial în baie. 2021 propune corpuri de iluminat în concordanță cu stilul scandinav – simple, subțiri, minimale. Pentru un plus de originalitate și modernism, poți opta pentru amplasarea unor benzi subțiri de LED-uri pe tavan sau pardoseală. Oglinda este un alt element care necesită lumină, așadar sugestia specialiștilor în 2021 sunt lămpile în formă de țevi, pe care le puteți pune după propriul gust în jurul oglinzii. Aceste trenduri merg de minune în orice tip de baie deoarece nu necesită mult spațiu, iar efectul este unul strălucitor și funcțional. 

‣ Paleta de culori

Pantone a desemnat aqua drept culoarea anului 2021. Nuanța maritimă de albastru poate părea o alegere plictisitoare și învechită pentru mulți dintre noi, dar ai fi surprins cât de ofertantă poate fi în contextul potrivit. Designerii spun că 2021 e despre vibrații de culori, așa că îndrăznește să fii creativ și conturează o baie modernă folosind tonuri saturate, revigorante. Astfel, stilul scandinav va fi zugrăvit într-un alt context decât clasicul negru, alb sau gri. Cu toate acestea, dacă preferi tonuri mai rezervate, poți opta pentru roz pudră, galben miere sau verde masliniu.

‣ Revenirea la natură 

Un alt aspect esențial în amenajarea unei băi moderne gravitează în jurul naturii. Piesele de design durabil, elementele decorative cu imprimeuri florale sau animale, texturile care emană căldură și plantele vii sunt doar câteva dintre piesele centrale în anul 2021. Astfel, țesăturile sintetice de tapițerie, lemnul vopsit, finisajele excesive și plantele artificiale pierd teren semnificativ în interiorul urban modern. 

Optează pentru o estetică naturală, călduroasă, în care să îmbrățișezi imperfecțiunile pieselor de mobilier și autenticitatea materialelor brute. Mai mult decât atât, optează pentru spații de depozitare inedite – precum coșurile din răchită sau ratan – și etajere și rafturi din lemn. Covoarele din cânepă sau iută se încadrează de asemenea în tendințele anului 2021. Și dacă ești un priceput într-ale picturii, personalizează-ți un perete al băii cu un desen floral sau cu un motiv tropical care să marcheze originalitatea designului tău.  

‣ Despre tine

Cu toate acestea, nu uita că baia este oaza ta de relaxare și nici o tendință nu trebuie să fie mai importantă decât personalitatea ta. În acest sens, specialiștii în domeniu anunță că interiorul din 2021 se va concentra pe individualizarea locuinței. Iar dacă nu ai ocazia să achiziționezi mobilier de designer și elemente de decor unice, nu îți face griji! Piața de masă urmărește acum să producă obiecte ce pot fi cu ușurință personalizate pentru fiecare cumpărător în parte, modificând numai pe alocuri componentele. Astfel, preferințele și experiențele tale devin actori cheie în procesul de amenajare al băii, așa că mizează pe originalitate și creativitate și sigur nu vei da greș!

În cele ce urmează, ți-am atașat câteva modele pentru amenajarea băii tale, în tendințele anului 2021. 

Modele băi mici moderne

Modele băi moderne cu duș

Modele băi moderne cu cadă

Sperăm că acest articol ți-a fost util în conturarea unui design la modă pentru baia ta. Cu o varietate de obiecte sanitare, piese de mobilier și accesorii îți stă la dispoziție eBaie. Nu uita să pui accent pe materiale și texturi naturale, piese de mobilier unice, culori vibrante și… cel mai important, nu uita să-ți pui tușa personală pe oaza ta de relaxare!