Ce trebuie sa stii despre bideuri?

Bideul, acest obiect sanitar care a devenit din ce in ce mai popular in baile din Romania in ultimii ani. Multi au considerat bideul a fi un moft dar pe parcursul anilor s-a dovedit a fi o necesitate. Este dedicat ingrijirii intime si cu siguranta mult mai eficient in comparatie cu hartia igienica. Contrar aparentelor este usor de utilizat si accesibil, zonele intime vor fi curatate mult mai usor, iar riscurile aparitiei unei probleme de sanatate se vor diminua. Recomandam bideul, in special, celor care sufera de afectiuni ale hemoroizilor sau a colonului, dar si pentru cei care se misca mai greu.

Set vas wc si bideu Paris de la Fluminia

Avantajele bideurilor

In general, bideurile sunt confectionate din portelan sau ceramica. Vei gasi pe site-ul nostru doua tipuri de bideuri: stative sau suspendate. Dar garantam pentru calitatea dar si a designului lor.

Indiferent de brandul ales, la fel ca in cazul vaselor wc, dispun de tratamente anti-bacteriene fiind astfel usor de curatat. In cazul bideurilor suspendate curatenia in camera de baie este mult mai facila.

 Bideul clasic nu poate fi montat intr-o baie mica dar recomandam pentru baile cu spatiul limitat bideul care poate fi montat pe vasul WC (electric sau mecanic).  

Vas wc si bideu Selnova de la Geberit

Detalii tehnice pentru bideuri

Inainte de a cumpara un bideu suspendat trebuie sa ai in vedere montarea acestuia. Ramele de bideu nu au un standard de inaltime pentru montare, dar barele transversale de sustinere sunt reglabile. Deobicei suruburile de fixare, cotul de evacuare se livreaza impreuna cu rama dar iti recomandam sa intrebi un consultant despre aspectele tehnice.

De asemenea vei avea nevoie de o baterie de bideu. Cu ce se diferentiaza bateria de bideu fata de cea de lavoar este constructia acesteia. Este mai mica, iar pipa, in genere, este mai mare si asigura o presiune a apei constanta. Ventilul trebuie sa fie in concordanta cu vasul de bideu, adica in cazul in care bideul are orificiu de preaplin atunci ventilul trebuie sa fie cu preaplin pentru ca apa sa nu fie refulata.