Scopul
Termenii ╚Öi condi╚Ťiile generale de v├ónzare se vor aplica tuturor v├ónz─ârilor de bunuri ╚Öi servicii de c─âtre e-Baie  (IDP Baie S.R.L.)
Vânzările se intermediază prin magazinul online http://www.e-baie.ro
Termeni:
Cump─âr─âtor: consumator, persoana juridic─â (firm─â), companie sau alt─â entitate juridic─â care emite o Comand─â;

Consumator: orice persoan─â fizic─â sau grup de persoane fizice constituite ├«n asocia┼úii, care ac┼úioneaz─â ├«n scopuri din afara activit─â┼úii sale comerciale, industriale sau de produc┼úie, artizanale ori liberale; 
V├ónz─âtor: societatea comercial─â IDP Baie S.R.L.,├«nregistrat─â ├«n Registrul Comer╚Ťului sub num─ârul J24/1048/2023, cod unic de ├«nregistrare RO33331922, av├ónd sediul social ├«n jude╚Ťul Maramures, localitatea Baia Mare;
Furnizor: persoana fizic─â, juridic─â sau alt─â entitate care procur─â Bunuri pentru societatea comercial─â IDP Baie S.R.L.
Produc─âtor: persoana fizic─â, juridic─â sau alt─â entitate care produce Bunurile comercializate pe site-ul http://www.e-baie.ro
Bunuri: reprezint─â bunuri corporale mobile.
Promo╚Ťie: o perioad─â de timp cu caracter limitat ├«n care V├ónz─âtorul ofer─â diferite avantaje Cump─âr─âtorului, ├«n cazul achizi╚Ťiei unui/unor Bunuri.
Curier; persoana fizic─â, juridic─â sau alt─â entitate care se ocup─â cu livrarea Bunurilor la Cump─âr─âtor; poate s─â fie IDP Baie S.R.L. sau o ter╚Ť─â parte - sau un reprezentant desemnat.
Comanda: document electronic ce intervine ca form─â de comunicare ├«ntre V├ónz─âtor ╚Öi Cump─âr─âtor prin care V├ónz─âtorul este de acord s─â livreze Bunurile ╚Öi Cump─âr─âtorul este de acord s─â primeasc─â aceste Bunuri ╚Öi s─â fac─â plata acestora.
Contract: Comanda confirmat─â de c─âtre V├ónz─âtor prin emiterea facturii fiscale. ├Äncheierea contractului are loc ├«n momentul emiterii facturii fiscale ╚Öi nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.
Drepturi de proprietate intelectual─â: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drepturi de autor ╚Öi drepturi ├«n natura de autor, drepturi de baz─â de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, m─ârci ├«nregistrate ╚Öi inregistr─âri ale numelor de domenii pentru oricare din cele prezente ├«n acest document.
Detalii: specifica╚Ťii ╚Öi/sau descrierea  Bunurilor a╚Öa cum sunt precizate ├«n Comand─â.
Caracteristici tehnice: reprezint─â materialul ╚Öi dimensiunile Bunurilor.
Documente Contractuale
Documentele contractuale sunt: comanda, factura fiscal─â, documente legate de specifica╚Ťiile Bunului ╚Öi certificatul de garan╚Ťie (emis de c─âtre V├ónz─âtor sau un Furnizor al acestuia).
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul http://www.e-baie.ro, Cump─âr─âtorul este de acord cu forma de comunicare telefonic─â sau e-mail prin care V├ónz─âtorul ├«╚Öi deruleaz─â opera╚Ťiunile.
În momentul în care Vânzătorul confirmă comanda, acest fapt implică o acceptare completă a termenilor Comenzii.
Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată când există o confirmare verbală - telefonică sau electronică - e-mail din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără să fie nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia.
V├ónz─âtorul nu consider─â ├«n niciun moment o comand─â neconfirmat─â ca av├ónd  valoare de Contract.

Valabilitate
Contractul intră în vigoare la emiterea facturii fiscale de către Vânzător (IDP Baie SRL). Informarea Cumpărătorului se face telefonic sau prin e-mail.
Termenii ╚Öi condi╚Ťiile generale de v├ónzare vor sta la baza Contractului ├«ncheiat.


Obliga╚Ťii V├ónz─âtor
V├ónz─âtorul va utiliza cuno╚Ötin╚Ťele sale profesionale ╚Öi tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat ├«n Comand─â ╚Öi va livra Bunurile care ├«ndeplinesc cerin╚Ťele, nevoile ╚Öi specifica╚Ťiile Cump─âr─âtorului.
Informa╚Ťiile prezentate pe site-ul http://www.e-baie.ro au caracter informativ ╚Öi sunt prezentate sau modificate de V├ónz─âtor conform documentelor oficiale ale Produc─âtorului/Furnizorului.
Din considerente legate de structura site-ului ╚Öi a informa╚Ťiei, descrierile Bunurilor pot fi incomplete, ├«ns─â V├ónz─âtorul face tot posibilul sa prezinte informa╚Ťiile cele mai relevante pentru Cump─âr─âtor.
Comunicarea cu V├ónz─âtorul se poate face prin interac╚Ťiunea telefonic─â sau electronic─â cu acesta; prin intermediul formularului de sugestii ╚Öi reclama╚Ťii.
Vor fi excluse sau ignorate, acele interac╚Ťiuni sau adres─âri ce con╚Ťin injurii sau un limbaj neadecvat.
V├ónz─âtorul are libertatea de a gestiona informa╚Ťiile primite f─âr─â a fi nevoit s─â aduc─â justific─âri pentru aceasta.


Cesionare, Subcontractare
V├ónz─âtorul poate cesiona ╚Öi/sau subcontracta o ter╚Ť─â parte pentru serviciile ce ╚Ťin de onorarea Comenzii, cu informarea Cump─âr─âtorului, nefiind necesar acordul acestuia.
V├ónz─âtorul va fi responsabil fa╚Ť─â de Cump─âr─âtor pentru toate obliga╚Ťiile ce ╚Ťin de Contract.


Dreptul de Proprietate Intelectuală și Industrială
Cump─âr─âtorul este obligat s─â respecte dreptul de proprietate intelectual─â ╚Öi nu va dezv─âlui unei ter╚Ťe p─âr╚Ťi ╚Öi nu va face publice nici una dintre informa╚Ťiile primite de la V├ónz─âtor.
Numele site-urilor precum și însemnele grafice, sunt mărci înregistrate în proprietatea Vânzătorului/Furnizorului sau a Producătorului și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.


Confiden╚Ťialitate
Toate documentele ╚Öi informa╚Ťiile de orice natur─â furnizate de c─âtre Cump─âr─âtor V├ónz─âtorului, vor r─âm├óne ├«n proprietatea V├ónz─âtorului. Ele pot fi utilizate doar pentru executarea Contractului.
Nicio declara╚Ťie public─â, promovare, comunicat de pres─â sau orice alt mod de dezv─âluire c─âtre ter╚Ťe p─âr╚Ťi nu va fi f─âcut─â de Cump─âr─âtor cu privire la Comand─â, f─âr─â consim╚Ť─âm├óntul prealabil scris al V├ónz─âtorului.

Termene, Penalit─â╚Ťi
Termenul de finalizare, dac─â nu este modificat de V├ónz─âtor prin anun╚Ťarea Cump─âr─âtorului, este de maxim 30 de zile de la plasarea comenzii.
├Än cazul ├«n care nu pot fi respectate termenele de livrare ╚Öi/sau demarare a Comenzii, V├ónz─âtorul este obligat s─â anun╚Ťe Cump─âr─âtorul de termenul  estimat de finalizare a livr─ârii.

├Än cazul ├«n care V├ónz─âtorul nu ┼či-a ├«ndeplinit obliga┼úia de a livra produsele ├«n momentul convenit cu cump─âr─âtorul sau ├«n termenul stabilit la alin. 1, Cump─âr─âtorul ├«i solicit─â s─â efectueze livrarea ├«ntr-un termen suplimentar, corespunz─âtor circumstan┼úelor. ├Än cazul ├«n care V├ónz─âtorul nu livreaz─â produsele ├«n termenul suplimentar respectiv, Cump─âr─âtorul are dreptul, dup─â caz, la rezolu┼úiunea sau rezilierea contractului.

La rezolu┼úiunea sau, dup─â caz, la rezilierea contractului, V├ónz─âtorul ramburseaz─â f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate toate sumele pl─âtite ├«n temeiul contractului de c─âtre Cump─âr─âtor ┼či ├«n decurs de cel mult 7 zile de la data la care acesta a comunicat V├ónz─âtorului decizia sa de terminare a contractului.


├Än cazul ├«n care Cump─âr─âtorul ├«nt├órzie din culpa s─â achite Bunurile ├«n termenul prev─âzut ├«n factura fiscal─â emis─â de V├ónz─âtor este obligat la plata unei penalit─â╚Ťi de 0.5% pe zi din suma datorat─â.
├Än cazul ├«n care V├ónz─âtorul prime╚Öte informa╚Ťii eronate legate de facturare sau livrare, se va stabili un nou termen de onorare a Comenzii.

Pre╚Ťul, facturare, pl─â╚Ťi

Toate pre╚Ťurile produselor au TVA inclus.
Pre╚Ťul ╚Öi modalitatea de plat─â precum ╚Öi termenul de plat─â sunt specificate ├«n Comand─â.

Datele cardului de plat─â ale Utilizatorului/ Cump─âr─âtorului nu vor fi accesibile e-Baie  ╚Öi nici nu vor fi stocate de c─âtre e-Baie  sau de c─âtre procesatorul de pl─â╚Ťi integrat ├«n Site, ci doar de c─âtre institu╚Ťia de autorizare a Tranzac╚Ťiei sau o alt─â entitate autorizat─â s─â presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a c─ârei identitate Utilizatorul/ Cump─âr─âtorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

V├ónz─âtorul (IDP Baie) va emite c─âtre Cump─âr─âtor o factur─â pentru Bunurile livrate, obliga╚Ťia Cump─âr─âtorului fiind s─â furnizeze toate informa╚Ťiile necesare emiterii facturii conform cu legisla╚Ťia ├«n vigoare.
Pentru produsele f─âr─â rulaj, cu valoare mare ╚Öi aduse la comand─â, plata se va efectua astfel: 50% din pre╚Ťul Bunului la data confirm─ârii comenzii de c─âtre V├ónz─âtor, restul de 50% la data livr─ârii produselor.

├Än cazul ├«n care ulterior, Cump─âr─âtorul renun╚Ť─â la comand─â/sau la unul sau mai multe produse din comand─â, V├ónz─âtorul ├«╚Öi exercit─â dreptul de a p─âstra Avansul ├«ncasat de la Cump─âr─âtor ├«n momentul comenzii. Cu men╚Ťiunea c─â aceast─â procedur─â se aplic─â doar produselor aduse la comand─â ╚Öi care nu se afl─â ├«n stocul curent al V├ónz─âtorului.

Responsabilit─â╚Ťi, Riscuri, Livrare

V├ónz─âtoul se oblig─â s─â expedieze Bunurile prin Curier, contravaloarea transportului fiind suportat─â de V├ónz─âtor sau Cump─âr─âtor, ├«n func╚Ťie de valoarea comenzii. V├ónz─âtorul nu asigur─â livrarea p├ón─â ├«n locuin╚Ť─â, Livrarea se face p├ón─â ├«n fata imobilului.

Pentru comenzile sub valoarea de 1500 LEI (TVA inclus), contravaloarea transportului este suportat─â integral de Cump─âr─âtor.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat Cumpărătorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor.

Cu toate acestea, riscul este transferat Cumpărătorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către Cumpărător să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către Vânzător, fără a aduce atingere drepturilor Cumpărătorului faţă de transportator.

 

Cump─âr─âtorul se oblig─â s─â verifice integritatea m─ârfii la primirea acesteia (sub semn─âtur─â), indiferent de mijlocul de transport folosit de V├ónz─âtor. Dac─â marfa este preluat─â de c─âtre Cump─âr─âtor, f─âr─â verificarea integrit─â╚Ťii acesteia, aceasta nu mai poate fi returnat─â ulterior V├ónz─âtorului ╚Öi nici nu va fi ├«nlocuit─â de c─âtre v├ónz─âtor. Nu se accept─â reclama╚Ťii ulterioare.

 

Transport, Ambalare
V├ónz─âtorul se descarc─â de riscurile ╚Öi responsabilit─â╚Ťile asociate cu Bunurile ├«n momentul pred─ârii acestora de c─âtre societatea de curierat cu care V├ónz─âtorul colaboreaz─â, sau de c─âtre angaja╚Ťii v├ónz─âtorului, Cump─âr─âtorului sau unui reprezentant desemnat de Cump─âr─âtor.
V├ónz─âtorul se oblig─â s─â asigure ambalarea corespunz─âtoare a Bunurilor ╚Öi va asigura transmiterea documentelor ├«nso╚Ťitoare pe un mediu durabil.
Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul României.


Acceptul
Acceptul va fi f─âcut atunci c├ónd Bunurile sunt conforme cu caracteristicile men╚Ťionate ├«n Comand─â.
├Än cazul ├«n care Cump─âr─âtorul descoper─â c─â Bunurile livrate nu sunt conform Comenzii, V├ónz─âtorul va aduce la conformitate Bunurile ├«n termen maxim egal cu termenul de execu╚Ťie al Comenzii, f─âr─â a imputa Cump─âr─âtorului eventuale costuri legate de aceste opera╚Ťiuni.

Dreptul de retragere (aplicabil exclusiv consumatorului)
 Consumatorul are dreptul s─â notifice ├«n scris v├ónz─âtorului c─â renun╚Ť─â la cump─ârare, f─âr─â penalit─â╚Ťi ╚Öi f─âr─â invocarea unui motiv, ├«n termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, ├«n cazul prest─ârilor de servicii, de la ├«ncheierea contractului. 

Acceseaza Formularul de Retur

 Marfa se returneaz─â ├«n forma sa original─â, ├«ntr-un ambalaj corespunz─âtor ╚Öi echivalent cu cel original (dar nu obligatoriu cel original), f─âr─â a fi deteriorat─â sub nicio form─â, ├«mpreun─â cu factura, pe adresa sediului din Cluj Napoca, Parcul Feroviarilor nr.17, jud.Cluj. Dac─â la recep╚Ťia din partea V├ónz─âtorului se constat─â lipsuri, urme de uzur─â, urme de deteriorare, V├ónz─âtorul are dreptul s─â nu accepte returul m─ârfii.

 Returul se poate realiza prin flota de autovehicule ale V├ónz─âtorului (dac─â loca╚Ťia consumatorului se afl─â ├«n zona de livrare a V├ónz─âtorului), prin curierat rapid, sau predare personal─â.

 Costurile de transport pentru marfa returnat─â indiferent de modalitate (prin flota proprie a V├ónz─âtorului, curierat rapid, sau predare personal─â) se suport─â de Consumator.

 V├ónz─âtorul ramburseaz─â toate sumele pe care le-a primit drept plat─â din partea consumatorului, inclusiv, dup─â caz, costurile livr─ârii, f─âr─â ├«nt├órziere nejustificat─â ┼či, ├«n orice caz, nu mai t├órziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, dac─â produsul a fost returnat ╚Öi recep╚Ťionat de V├ónz─âtor.

Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării.

Garan╚Ťie
Toate produsele comercializate de c─âtre site-ul www.e-baie.ro, cu excep╚Ťia celor resigilate, beneficiaz─â de condi╚Ťii de garan╚Ťie conform legisla╚Ťiei ├«n vigoare ╚Öi politicilor comerciale ale produc─âtorilor. Produsele sunt noi (excep╚Ťie produsele resigilate ÔÇô utilizate pentru expunere), ├«n ambalajele originale ╚Öi provin din surse autorizate de fiecare produc─âtor ├«n parte.

Transferul Propriet─â╚Ťii
Proprietatea asupra Bunurilor ╚Öi Serviciilor va fi transferat─â la livrare, dup─â efectuarea pl─â╚Ťii din partea Cump─âr─âtorului, ├«n loca╚Ťia indicat─â ├«n comand─â (├«n╚Ťeleg├ónd prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier, sau semnarea de primire pe factura fiscal─â ├«n cazul livr─ârilor efectuate de personalul V├ónz─âtorului).

Respectarea Legilor, Standardelor
Vânzătorul va respecta tot cadrul legislativ aplicabil prevederilor contractuale, inclusiv fără limitare la fabricare, asamblare, manipulare, transport, depozitare, ambalare sau livrare Bunuri și aplicabile la sănătate, securitate și mediu.


R─âspundere
V├ónz─âtorul nu poate s─â fie responsabil pentru daune de orice fel pe care Cump─âr─âtorul sau oricare ter╚Ť─â parte o poate suferi ca rezultat al ├«ndeplinirii de c─âtre V├ónz─âtor a oric─âreia din obliga╚Ťiile sale conform Comenzii ╚Öi pentru daune care rezult─â din utilizarea Bunurilor dup─â livrare ╚Öi ├«n special pentru pierderea produselor. Aici sunt incluse ╚Öi situa╚Ťiile ├«n care Cump─âr─âtorul sau oricare ter╚Ť─â parte nu respect─â instruc╚Ťiunile de instalare/asamblare a Bunului.Pre╚Ť Derizoriu
V├ónz─âtorul face tot posibilul ├«n a furniza informa╚Ťii corecte despre pre╚Ťul ╚Öi caracteristicile Bunurilor. E posibil ca unele pre╚Ťuri s─â fie eronate. ├Än cazul ├«nregistr─ârii unei Comenzi cu un pre╚Ť derizoriu, V├ónz─âtorul are dreptul s─â anuleze comanda Cump─âr─âtorului.


Încălcare, Terminare
Dac─â V├ónz─âtorul nu excut─â obliga╚Ťiile sale, inclusiv ├«n perioada de garan╚Ťie, Cump─âr─âtorul va notifica V├ónz─âtorul asupra acestei ne├«ndepliniri. Un plan de ac╚Ťiune va fi validat ├«ntre cele dou─â p─âr╚Ťi ├«n termen de 7 zile lucr─âtoare de la notificare.
Cump─âr─âtorul poate s─â anuleze o Comand─â prin e-mail, ├«nainte ca aceasta s─â fi fost livrat─â. ├Än caz contrar, Comanda va face obiectul  return─ârii Bunurilor.


For╚Ťa Major─â
Nici una din p─âr╚Ťi nu va fi r─âspunz─âtoare pentru nerespectarea obliga╚Ťiilor contractuale, dac─â o astfel de nerespectare este datorat─â unui eveniment de for╚Ť─â major─â. For╚Ťa major─â este un eveniment imprevizibil, ├«n afara controlului p─âr╚Ťilor ╚Öi care nu poate fi evitat.


Legea Aplicabil─â, Jurisdic╚Ťia
Prezentul Contract este supus legilor Rom├óne ├«n vigoare. Orige litigii n─âscute din interpretarea ╚Öi executarea acestui Contract se vor solu╚Ťiona pe cale amiabil─â, iar ├«n cazul ├«n care nu se ajunge la un acord pe aceast─â cale se va apela la instan╚Ťele judec─âtore╚Öti competente de la sediul V├ónz─âtorului.


Prevederi Diverse
Dac─â una sau mai multe prevederi sunt ├«n conflict cu oricare cerin╚Ť─â legal aplicabil─â, acele prevederi nu vor fi aplicate.
P─âr╚Ťile ├«n Contract vor fi considerate contractan╚Ťi independen╚Ťi ╚Öi nici uneia din p─âr╚Ťi nu i se acord─â dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obliga╚Ťie pe seama sau ├«n dauna celeilalte.