Amenajează-ți baia în tendințele anului 2023

Tendințele anului 2023 lasă loc diversității. Specialiștii în design și în amenajări interioare au anunțat deja elementele și finisajele care vor defini conceptul unei băi moderne a anului 2023.

Tendințe amenajare baie 2023

  1. Elementele naturale

Dorința de a ne reconecta cu natura este din ce în ce mai mare. Astfel, materialele provenite din natură sau inspirate din aceasta vor rămâne în preferințele producătorilor de finisaje, mobilier sau accesorii, dar și în preferințele designerilor.  

O modalitate populară de a încorpora elemente naturale în baie este utilizarea lemnului sau a elementelor care imită lemnul. Acesta poate fi integrat în diverse moduri precum podele, dulapuri, dar și ca perete. Utilizarea finisajelor din lemn natural poate induce senzația căldură și  poate adăuga textură spațiului.

Kolpasan, colecția Naomi

O altă modalite este utilizarea ceramicii care imită granitul, marmura și travernitul pentru a crea o imagine elegantă și luxoasă a băii. Plantele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a încorpora elemente naturale în baie. Adăugarea câtorva plante bine poziționate poate aduce un sentiment de viață și de prospețime.

În general, încorporarea elementelor naturale în baie poate crea o atmosferă relaxantă, asemănătoare unui spa.

  1. Paleta de culori în tendințe în 2023

Anul 2023 vine cu o schimbare în privința paletei de culori din baie, anunțând revenirea culorilor calde. Băile finisate în tonuri de maro, bej, crem, caramel, teracotă, auriu și nisipiu vor alunga răceala nonculorilor care au dominat topurile în ultimii ani.

  1. Forme și mobilier pentru amenjarea băii

Dominând lumea amenajărilor interioare, sobrul minimalismului se va disipa prin reintroducerea formelor rotunjite. Aceste obiecte sanitare au o caracteristică de design care adaugă textură, dând o notă de eleganță și rafinament băii.

Kolpasan, colecția Vittoria

  1. Stiluri originale pentru amenajarea băii

Dacă ești adept minimalismului, marmura sau lastrele din ceramică care imit marmura sunt cea mai potrivită opțiune. Se potrivește foarte bine în combinațiile cu sticla, sanitarele albe, elementele de fier forjat, dar și în combinație cu accesorii și decorațiuni aurii.

Oglinzile – tendință de actualitate

Oglinda de baie este printre obiectele indispensabile. Fie că e vorba de rutina de dimineață sau cea de seară, nu vei ieși din baie fără să îți verifici tenul, make-up-ul sau chiar ținuta. Oglinda mare sau mică, cu poliță sau fără, cu sisteme inteligente sau simple avem pentru tine oglinda potrivită.

Indiferent de ce tendințe dorești să adopți, la e-Baie găsești o gamă variată de obiecte sanitare și accesorii care se vor potrivi în baia ta.