Auriul în baie. Este un finisaj interzis?

Mulți dintre cei care își doresc să facă amenajări în baie vor să îndrăznească cu un acel ceva deosebit, iar de multe ori acel ceva se întâmplă a fi finisajul auriu pentru baterii, accesorii, instalații de cadă, clapete și profilele cabinelor și a paravanelor de cadă.

Poate ești în lipsă de idei, iar ideea de avea obiecte aurii în baie îți surâde și nu știi cum să le integrezi într-o amenjare reușită. Noi iți venim în ajutor cu câteva idei.

Acest finisaj este destul greu de integrat într-o amenajare fără ca baia să arate kitschos. Vom da exemplu de două situații reușite unde lumina și culorile sunt importante în baie.

În prima situație vom opta pentru o baie cu o cantitate de lumină mare cu pereți pastelați și mobilierul în aceeași temă pastelată, iar cada să fie albă cu preaplin auriu. Indiferent de stilul ales (vintage, modern sau cottage chic) culorile sunt cele care joacă un rol important în camera de baie. Auriul bateriilor sau a accesoriilor se va „închega” cu rozul și verdele pastelat, albul imaculat, mobilierul simplu într-o culoare (de asemenea alb sau o culoare pastelată) sau făcând o mică excepție ca finisajul mobilierului să fie apropiat de textura lemnului. Foarte important este faptul că auriul diferă de la un brand la altul și de aceea este important să cumperi bateriile de baie și accesoriile de la același producător.

© ohjoy.com

© abiinteriors.com.au

© pinterest.com

© caroma.com.au

© Villeroy & Boch

© pinterest.com

© simdreamhomes.com

© houzz.com

Avem și soluția pentru cei care își doresc ceva mai rafinat, elegant și sobru. Secretul acestor băi sobre este tot lumina. Pentru acest tip de amenajare avem nevoie de o cantitate mai mică de lumină. Nu este nevoie de lumina naturală, iar în funcție de dimensiunea băii două surse de lumină nu foarte puternice în zona de lavoar sunt suficiente. De data aceasta recomandăm culori închise ce vor pune în valoare auriul bateriilor sau a accesoriilor. Stilul unei băi poate fi vintage, art deco sau art nouveau și modern. Ca să te ajutăm să îți faci o părere mai jos îți arătăm câteva exemple de băi în culori închise.

© pinterest.com

© pinterest.com

© architecturaldigest.com

© pinterest.com

© urbanologydesigns.com

© pinterest.com

© pinterest.com

© behance.net

Ca să răspundem la întrebarea din titlu auriul nu este interzis dar cu siguranță trebuie ales cu grijă. În cazul în care crezi că nu te poți descurca cu alegerea obiectelor aurii recomandăm să apelezi la ajutorul unui designer de interior sau a unui arhitect. Aparent chiar și cele mai ușoare alegeri pot deveni o provocare atunci când vine vorba de asortat obiectele sanitare cu accesoriile și culorile acestora. 

Pentru alte finisaje hai pe site!