Cum alegi ventilul si sifonul pentru lavoar

Odata achitionat un lavoar, automat trebuie sa cumperi si un ventil. Rolul ventilului este atat estetic, cat si functional. e-Baie iti pune la dispozitie o gama variata de la producatori renumiti precum Fluminia, PlastBrno, Alcadrain, Ferro, Villeroy&Boch, Kludi si Hansgrohe.

Ventil calitativ pentru lavoarul din baia ta

Tipurile de ventile disponibile sunt click-clack, ceramice, lucioase sau mate, cu preaplin sau fara. 

Ventilul de lavoar se alege in functie de tipul lavoarului. Pentru lavoare cu preaplin trebuie utilizate ventile cu preaplin. Pentru lavoare fara preaplin trebuie utilizate ventile fara preaplin sau ventile fixe. Comanda (inchiderea-deschiderea) ventilelor se realizeaza fie prin tija, fie printr-un mecanism de tip push-open (click-clack).

Ventile fixe

Ventilele fixe, nu se pot obtura, respectiv deschide. Ele se folosesc la lavoarele fara preaplin si protejeaza in cazul in care utilizatorul ar uita robinetul de apa deschis.

Ventile cu preaplin

In corpul ventilului exista un orificiu, prin care apa de la canalul de preaplin al lavoarului ajunge in sistemul de evacuare. Daca la un lavoar cu preaplin se foloseste un ventil fara preaplin, atunci apa surplus care patrunde in canalul de preaplin al lavoarului nu se evacueaza, canalul fiind obturat de corpul ventilului.

ventil click clack cu preaplin

Ventil click-clack Alcadrain – cu preaplin

Ventile fara preaplin

Ventilul fara preaplin, se diferentiaza de cel cu preaplin, prin faptul ca nu are acel orificiu in corp. Daca la un lavoar fara preaplin se foloseste un ventil cu preaplin (adica un orificiu in corpul ventilului), atunci apa va curge prin ventil spre sifon, dar si prin orificiul de preaplin pe pardoseala.

 

venticl click clack fara preaplin
Ventile click-clack Fluminia- fara preaplin

Sifonul pentru lavoar

Desigur, achizitionand lavoarul, pe langa ventil, automat ai nevoie si de un sifon. Sifoanele pentru lavoar pe care ti le punem la dispozitie sunt diversificate, dar cel mai important calitative. Ai posibilitatea sa iti alegi sifonul in limita bugetului, dar si in functie de obiectul caruia ii este destinat. 

Sifoanele de baie calitative pot face fata unui debit mare de apa fara probleme si sunt realizate astfel incat nu exista locuri in care sa se adune murdarie care sa provoace mirosuri neplacute. Acesta va functiona intr-un mod rapid si placut. Astfel, tipurile de sifoane de lavoar pe care ti le puten la dispozitie sunt sifoane metalice si sifoane metalice cu articulatie. Cele cu articulatie se folosesc in situatiile in care pozitia ventilului nu este pe aceeasi verticala cu pozitia tevii de evacuare a apei.

 

Sifon pentru lavoar – finisaj auriu – Alcadrain

De ce anume trebuie sa tii cont in alegerea unui ventil sau sifon

  • materialul – din care este fabricat corpul ventilului: ABS sau alama sanitara (de preferat)
  • materialul capacului – ABS, ABS vopsit (solutie ieftina), metal cromat sau metal vopsit, capac ceramic
  • garnitura de etansare intre lavoar si ventil: de cauciuc sau garnitura siliconica
  • calitatea executiei

Pentru mai multe detalii, consultantii nostri iti stau la dispozitie. Descopera categoria de ventile si categoria de sifoane pentru lavoar.