Idei de amenajare festivă pentru baia ta

Indiferent de tipologia sărbătorilor știm sigur că sunt prilejul să ne petrecem timpul împreună cu familia și prietenii. De cele mai multe ori ne adunăm acasă, iar acasă e acel cămin cozy și cochet unde ne dorim să aducem atmosfera autentică și până la urmă scopul este să ne simțim bine.

În blogul acesta facem o excepție de la obiectele sanitare și trecem în revistă acele accesorii și amenajări care, cu siguranță, vor face impresii.


©chaylorandmads.com

După marea curățenie de iarnă urmează și marea decorare așa că ia un caiețel și un pix și notează ceea ce crezi că ți se potrivește. Dacă ești fericitul posesor al unei băi spațioase te felicităm și vrem să te punem încă pe de acuma în temă că avem niște propuneri puțin obișnuite pentru acest tip de baie, iar dacă baia ta este mai modestă din punct de vedere al spațiului să știi că avem soluții.

Poate că ai văzut în comerț tot felul de obiecte care la prima vedere ai zice că nu au niciun rost dar te asigurăm că au un rol în amenajare.

Hai să trecem la partea incitantă al acestui articol și să începem cu amenajarea băii de dimensiuni medii/mici:

  • Prosoapele sunt cele mai importante într-o baie, iar pentru sărbători recomandăm acele prosoape pufoase și moi de culori diferite (în combinațile de: roșu cu alb, verde cu alb sau roșu cu verde) sau cele cu motive de Crăciun.
  • Dacă ești adeptul/a perdelei de duș (știm că nu toată lumea este „fanul” acestui tip de protecție) îți sugerăm să optezi pentru cele cu motive de Crăciun.
  • Poate nu este un lucru esențial pentru amenajare, dar săpunul lichid cu siguranță este esențial pentru igiena și starea noastră de bine, așadar propunem acele săpunuri cu aromă de scorțișoară, portocală, merișor, rodie, plăcintă cu mere care ne asigură igiena mâinilor dar care ne schimbă starea de spirit.
  • În fața vasului wc recomandăm un covoraș tot în tema Crăciunului, iar dacă dimensiunea băii permite, încă un covoraș in fața căzii
  • Feliile uscate de portocale fac senzație de sărbători indiferent că sunt într-un aranjament cu crenguțe de brad sau așezate pe o ghirlandă considerăm că același impact estetic vor avea și în baie. Așezate langă oglindă, lavoar sau într-un coșuleț pe margina căzii vor lasă o impresie bună musafirului tău.

©jilleysue

©a_maison__epanoui

Pe lângă cele enumerate mai sus pentru băile mari mai recomandăm:

  • Difuzoarele de parfum sau suporturile pentru ceară cu aromele mai sus menționate (la săpunul lichid) cu siguranță vor schimba atmosfera în baie și tot o dată moodul. Recomandăm totuși să fie ventilată baia cât timp nu utilizați difuzoarele de parfum sau ceara/lumânarea parfumată.
  • Crenguțele de brad își pot găsi locul într-o baie mare făcând o „ramă” în jurul oglinzii sau o beteală într-o culoare predominantă din baia ta.
  • Lumânări sau instalație de lumini pe baterie. Desigur lumânările trebuie așezate departe de materialele inflamabile, iar instalația de lumini să nu fie amplasată în apropierea căzii, cabinei de duș sau lavoarului. Cu siguranță vor oferi o atmosferă caldă și relaxantă.
  • Coșulețe de depozitare din răchită sunt perfecte pentru o amenajare rustică care ne „trimite” cu gândul la cabana de la munte.
  • Recipientele pentru cosmetice pot fi înlocuite cu cele care conțin motive de Crăciun sau care conțin accente de culoare: roșu, verde, auriu, argintiu pentru că sunt ușor de schimbat și se vor integra în povestea amenajării foarte ușor.

©Pine and Prospect Home

©sarahjaneinteriors

De asemenea vei găsi în comerț felinare cu motive de Crăciun unde poți să le amplasezi în zona căzii, iar dacă vrei să creezi o atmosferă jucăușă vei găsi pe siteurile de ecommerce specializate pe decorațiuni interioare seturi de husă pentru capacul de toaletă, rezervor și covoraș cu Moș Crăciun.

©Trust Company

©katesgeorgianhome

©theroaringcreekhome

În funcție de stilul ales (scandinav, clasic, industrial sau boho chic) pentru baia ta cu siguranță vei găsi accesorii care se vor asorta și vor creea o atmosferă plăcută pentru toți cei care îți vor vizita baia. Cu siguranță musafirii tăi vor avea impresii și întrebări legate de amenajarea băii tale.

În concluzie, cel mai important moment al sărbătorilor de iarnă este atunci când ni-l petrecem alături de familie și prieteni, iar ca atmosfera din căminul tău să fie cât mai caldă și primitoare apelăm la decorațiuni mai ales în camera de baie.