Principalele tendințe în amenajarea unei băi moderne în 2020

O baie modernă înseamnă mai mult decât o zonă funcțională. În funcție de spațiul disponibil, baia poate fi transformată într-un spațiu de relaxare, cu spa și zone dedicate înfrumusețării. Amenajarea unei băi moderne ar trebui să reflecte stilul de viață al proprietarului, prin elementele de design și decor. Baia modernă trebuie să atragă atenția prin simplitate, eleganță și minimalism. În rândurile de mai jos vei descoperi ce modele de băi sunt potrivite pentru spațiul de care dispui.

Modele pentru amenajarea băii

modele-baie-apartament

Deși interesul pentru mutarea la casă este în creștere, 67% dintre români preferă să achiziționeze un apartament. Așadar, amenajarea băii în apartament se va adapta atât personalității proprietarului, cât și spațiului disponibil. Dacă te bucuri de o încăpere mare, ai libertatea să alegi un model de baie exact așa cum îți dorești. Totuși, un spațiu mic nu ar trebui să însemne că ești nevoit să renunți la confort sau design.

Cel mai adesea, proprietarii se întreabă ce să aleagă între cadă și cabina de duș. În prezent, există o multitudine de modele, așa încât se pot preta la spații variate, dar și necesități diverse. Sfatul nostru este să iei această decizie în funcție de stilul de viață pe care îl ai. Iar dacă este posibil, să utilezi baia cu ambele.
O altă decizie pe care trebuie să o iei este bideul. Îl găsim atât în Occident, cât și în Orient. De exemplu, este extrem de popular în Japonia, unde igiena personală este una ritualică. În ultimii ani, bideul și-a făcut apariția și în băile din România. Așezat lângă vasul de toaletă, bideul a devenit un obiect reprezentativ pentru igienă.

Așadar, ce poți face pentru a păstra funcționalitatea fără a renunța la estetică atunci când spațiul este foarte mic? Dintre măsurile care vizează păstrarea confortului amintim alegerea unui mobilier de baie de dimensiuni reduse și a unei o cabine de duș care să acopere nevoile tale. Adițional, poți lua în considerare un vas de toaletă cu bideu încorporat. Pentru a păstra un design modern pentru baia ta, poți alege piese de mobilier și accesorii suspendate, făcute dintr-un material lucios. Nu uita că obiectele îngrămădite vor crea întotdeauna senzația de dezordine, așadar un dulap de baie va soluționa problema. Iar dacă alegi un dulap cu oglindă integrată vei crea iluzia unui spațiu de două ori mai mare decât cel existent.

Cum să îți amenajezi baia cât mai modern

amenajari-bai-modernePentru o atmosferă elegantă și modernă, poți alege finisaje în culori simple și deschise, precum alb, bej, gri sau nuanțe naturale de lemn, care sunt întotdeauna la modă. Ține cont că, în general, culorile puternice sunt potrivite pentru spațiile mari, deoarece încarcă încăperea. Dacă îți dorești o baie mereu în tendințe, îți recomandăm să folosești albastru clasic pentru elementele de decor sau accesorii, care pot fi schimbate în fiecare sezon. Nu în ultimul rând, o plantă poate oferi acea pată de culoare necesară și menține aerul mereu curat.

Anul 2020 este unul de tranziție, face trecerea dintre decenii. În ultimii ani tehnologia a avansat într-un ritm spectaculos și a devenit parte din viețile noastre. Gadgeturile pentru băile smart în 2020 sunt din ce în ce mai variate. Poți începe cu soluții smart pentru iluminare, care pornesc lumina gradual sau pot fi controlate folosind aplicații, pentru un consum redus. De asemenea, poți opta pentru un televizor rezistent la apă, ideal pentru relaxare după o zi lungă sau chiar accesorii fără fir care permit ascultarea pieselor preferate. Și lista poate continua: dușuri care pot regla temperatura și debitul de apă după bunul plac, senzori care trag apa automat, care curăță automat toaleta sau senzori pentru ridicarea capacului de WC, și multe altele.

În concluzie, există o mulțime de soluții pentru amenajarea unei băi moderne, care să țină cont și de utilitate, dar și de estetic. Primul pas este să decizi ce este important pentru tine.