Renovarea băii cu bani puțini: 3 pași de urmat

Te-ai hotărât să renovezi baia, dar gândul că această activitate ar putea fi peste bugetul tău te face să tot amâni? Avem o veste bună: nu ai nevoie de o șosetă foarte mare pentru a acoperi costurile necesare. Sunt o mulțime de feluri în care poți să renovezi cu un buget redus. Dar pentru că în primă fază poate fi copleșitor, ți-am pregătit acest ghid.

Primul pas: Planifică totul dinainte

planifica-renovare-baie

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să decizi ce vrei să schimbi. Întrebările pe care să le ai în considerare acum sunt “ce?” și “cum?”. Ce îmbunătățiri vrei să aduci băii tale? Cum vrei să arate la final? Pe scurt, utilitate și design.

Folosește cu încredere internetul și caută cât mai multe idei; de la bloguri, la siteuri de specialitate și designeri interiori, internetul poate fi o resursă grozavă care să-ți răspundă cu brio la aceste întrebări și să te ajute să-ți formezi o idee cât mai clară despre viitoarea ta baie. Notează toate ideile care îți plac și salvează fotografiile care îți atrag atenția. Îți va fi mult mai ușor să faci ordine în gânduri și să stabilești ce elemente dorești să păstrezi după o asemenea aventură online.

Pasul al doilea: Calculează costurile în funcție de rezultatele dorite

calculeaza-costuri-renovare

Acum că ai stabilit cum trebuie să arate baia perfectă, poți trece la următorul pas: bugetul. Pentru că în general bugetul de care dispunem este unul limitat, trebuie să îți răspunzi la întrebarea “cât costă renovarea unei băi?” înainte de a începe lucrarea. În funcție de modificările făcute, materialele folosite și dimensiunea încăperii, prețul pentru renovarea unei băi pornește de la €1000. Acum ar fi un moment bun să prioritizezi schimbările planificate, pentru o estimare cât mai exactă și flexibilă. Poți folosi două categorii:

  • Esențial – Aici intră schimbările care nu pot fi amânate sau evitate. Toate modificările care nu pot fi făcute ulterior, dar fără de care o baie e parțial funcțională, trebuie să se regăsească în această categorie. Ai avut probleme cu instalațiile? Sau poate ai vrea să ai un bideu? Nu uita să notezi aici și cheltuielile legate de manoperă.
  • Opțional – Notează detaliile pe care ți le dorești, dar care nu sunt esențiale. De la anumite elemente de decor, la gadgeturi care sunt mai degrabă interesante decât necesare. Trebuie totuși ținut cont de ele minimal. De pildă, dacă ți-ar plăcea să ai în viitor un televizor rezistent la apă, ar fi bine să evaluezi acum dacă sunt necesare schimbări la instalația electrică.

Pasul trei: Nu arunca banii la toaletă

renoveaza-ieftin

Având laolaltă toate modificările grupate în funcție de necesitate, acum vei putea face o analiză de prețuri pentru a vedea ce se încadrează în bugetul tău. Miza finală este să acoperi cât mai mult din planul pentru renovare la un preț cât mai bun.

Pentru a reduce din costuri, poți încerca să recondiționezi vechiul mobilier de baie sau să arunci un ochi prin magazinele outlet și second-hand. Poți găsi adevărate comori, mai ales atunci când ai ales un anumit design și stilul este un factor definitor pentru renovarea băii.

De asemenea, vezi ce anume poți face chiar tu, pentru a reduce din prețul pentru manoperă. Cu ajutorul autocolantelor și vopselei care poate fi folosită pe orice material poți reda viața unei piese vechi de mobilier cu foarte mare ușurință. Ba chiar, se poate dovedi a fi o activitate relaxantă.

Încearcă să păstrezi aproximativ 30% din buget nealocat, pentru situații neprevăzute, eliminând astfel riscul de a rămâne cu baia neterminată. Iar dacă lucrurile merg bine, vei rămâne și cu bani la final.

Dacă nu știi unde să începi căutările, îți recomandăm să analizezi oferta de produse pe e-baie.ro. Aici vei găsi opțiuni variate la prețuri avantajoase, pentru ca la final să ai o baie renovată cu stil indiferent de buget.

Asta a fost tot! Cu puțină organizare, renovarea unei băi nu trebuie să fie nici extenuantă, nici costisitoare. De aici nu mai rămâne decât să te apuci de treabă pentru a te bucura cât mai repede de o baie exact pe gustul tău.