Tendințele anului 2024 pentru amenajarea unei băi

Așa cum se obișnuiește înainte și după Anul Nou toți specialiștii anunță care sunt tendințele anului care urmează (în cazul acesta, care a venit), ce se mai poartă, ce nu se mai poartă, ce rămâne din anul precedent, ce este nou, ce ar trebui să fie un must-have. În materie de baie lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, dar accentul este pus pe sustenabilitate și decorațiuni din materiale naturale. Te invităm să vezi care sunt noutățile și ce schimbări ai putea face pentru baia ta.

© hanashappyhome.com

Minimalismul

este în continuare în vogă, iar culorile deschise, neutre trec ușor la cele pastelate și calde. Se face o apropiere și mai mare către materiale naturale, forme inspirate din natură, iar această apropiere ne „obligă” să folosim materiale sustenabile și baterii cu consum mai mic de apă. Într-adevăr ar trebui să apreciem și mai mult mediul înconjurător și beneficiile acestuia. O plimbare în parc sau într-o pădure este cu mult mai relaxantă decât statul confortabil pe canapea în fața televizorului. Plimbarea are un efect cu mult pozitiv asupra sănătății fizice dar și pentru cea psihică.

© Vizline studio

© Filimonov - designer

© Ana Degenaar

Sustenabilitate.

Hansgrohe este pioner în ceea ce privește sustenabilitatea. Ei promovează consumul mai mic de apă, folosirea materialelor reciclate în fabricarea produselor lor. Un nou produs pe piață este furtunul de duș Designflex cu protecție anti-răsucire, fabricat din PET-uri reciclate și care la atingere se simte ca un material textil, iar datorită împletiturii este waterproof și ușor de curățat. Acest furtun este compatibil cu orice pară de duș.

Mai aproape de natură.

Colecția Antao de la Villeroy & Boch este inspirată de natură și de vibrația pe care ți-o oferă. Motto-ul colecției este „In touch with nature” adică conectat la natură. Paleta de culori pentru produsele lor (chiar și pentru lavoare și vase wc) conține culori pământi, culori apropiate de frunzișul copacilor sau acele coniferelor, texturi și materiale combinate (materiale ca: lemn, marmură și MDF vopsit). Formele lavoarelor, căzilor dar și a oglinzilor sunt asimetrice adică sunt modelate asemenea unei picături de rouă.

Antic/Vintage.

Un alt trend care începe să prindă avânt este cel vintage. Poți opta pentru o baterie de lavoar cu accente antice sau un mobilier vechi care oferă personalitate băii tale. Accesorii cu finisaj bronz periat sau antic aduc un plus de rafinament într-o baie cu mobilier sau lavoar clasic.

© blesserhouse.com

© hanashappyhome.com


© shelterness.com

În final, stilul pe care ți-l alegi e acela unde simți că rezonezi cel mai mult. Partea bună e că poți să combini elementele între ele, adică să integrezi o baterie într-un stil minimalist de culoare auriu sau bronz într-o baie cu mobilier vintage. Sau să îți creezi un mic paradis cu ajutorul plantelor hidrofile sau artificiale într-o baie cu o paletă de culori pământi.