Cum să alegi cada potrivită

Pentru mulți dintre dumneavoastră, cada de baie este echivalentul relaxării. Din acest motiv este absolută nevoie să alegem cu grijă o cadă potrivită. Având în vedere faptul că trăim în epoca vitezei, mulți optează pentru duș în dauna unei căzi de baie. Totuși cada de baie rămâne o opțiune extrem de viabilă, care este de multe ori alegerea perfectă atunci când vorbim de eliminarea stresului acumulat. În acest sens, în cele ce urmează vom realiza un top al căzilor de baie, numai bune pentru a le încorpora în baia dumneavoastră.

Cada clasică

cada de baie clasica

 

Acesta este probabil  tipul de cadă cel mai des întâlnit. Îl puteți vedea în majoritatea apartamentelor, și este încadrat de către pereți, care acționează ca puncte de sprijin. Un astfel de tip de cadă este populară, datorită prețurilor mici, și mai ales din cauza faptului că se încadrează cu succes în băile de mici dimensiuni. Aceste căzi sunt ușor de întreținut și cu puțină imaginație pot deveni niște piese extrem de elegante. Am început cu acest tip de cadă, tocmai datorită popularității, dar și accesibilității, deoarece la un preț extrem de rezonabil puteți obține o cadă mai mult decât decentă pentru baia dumneavoastră.

Cada freestanding

cada freestanding

În continuare vom trece în revista un tip de cadă, asociat de cele mai multe ori cu o baie relativ luxoasă. Cazile freestanding sunt speciale în primul rând datorită formelor dintre cele mai diverse pe care le pot avea. O astfel de cadă, are ca punct de sprijin pardoseala din acest motiv, de cele mai multe ori se amplasează în mijlocul băii devenind astfel atât la propriu cât și la figurat elementul central al băii dumneavoastră. Țineți minte că o cadă freestanding este doar pentru băile spațioase. În cazul în care nu dispuneți de suficient spațiu ar fi bine să vă îndreptați către un alt tip de cadă, deoarece riscați să vă aglomerati baia.

Cada cu picioare

Ajungem la un tip de cadă care se găsește pe piață de sute de ani, poate din acest motiv este asociată în general în ochii multora cu băile vintage. Pe bună dreptate oarecum având în vedere aerul old fashion pe care îl inspiră căzile cu picioare. Astfel, în cazul în care vă doriți o astfel de cadă în baia dumneavoastră, ar fi mai mult decât indicat să dați întregii băi o tentă de vintage, totul pentru a îmbina lucrurile într-un mod cât mai armonios. În ceea ce privește fixarea, cadă stă bine pe picioarele ei, astfel că nu veți avea de făcut lucrări suplimentare sau modificări în baie atunci când vine vorba de montarea ei.

Cada pe colț

cada pe colt

Am ajuns și la cel mai bun prieten al băilor de mici dimensiuni. Dacă la început spuneam despre căzile clasice că sunt perfecte pentru băile mici, ei bine o cadă pe colț va fi mai mult decât perfectă pentru o baie în care spațiul este cu adevărat inamicul dumneavoastră. În ciuda faptului că accesul la cadă se face dintr-o singură parte, acest tip de cadă vă oferă posibilitatea de a fructifica la maximum fiecare colțișor al băii dumneavoastră. În ceea ce privește stilul puteți opta pentru mai multe forme, însă cele mai întâlnite sunt cele sub formă de triunghi cu o latura curbată. Cu ajutorul acestei căzi, veți putea găsi spațiu într-o baie înghesuită.

Cada în stil jacuzzi

Așa cum spuneam la început, pentru mulți cada de baie reprezintă un garant al relaxării, ei bine atunci când vorbim de o cadă cu jacuzzi putem spune că atingem apogeul în ceea ce privește relaxarea. Pe lângă experiența oferită de hidromasaj, care vă va alunga fără îndoială stresul acumulat de-a lungul zilei trebuie să bifăm un element extrem de important și anume versatilitatea. Un mare atuu al acestor căzi, este reprezentat de faptul că nu sunteți constrânși la a o monta exclusiv în baie.  Căzile stil jacuzzi pot fi montate în locații dintre cele mai diverse fie că vorbim de living-uri, parcuri acvatice sau de ce nu, dacă aveți posibilitatea, chiar și în curtea din spate. Așa cum menționăm și în cazul cazilor freestanding, un jacuzzi vine cu un aer luxos, acest lucru fiind dublat și de prețurile destul de ridicate. Totuși în cazul în care aspectul financiar nu reprezintă o problemă, este indiscutabil faptul că o cadă în stil jacuzzi este o alegere extrem de inspirată atât din punct de vedere al confortului cât și din punct de vedere stilistic.

Cada în stil japonez

În primul rând este necesar să menționăm faptul că, în Japonia ideea de baie este văzută puțin diferit față de felul în care o percepem noi europenii. Astfel japonezii preferă să stea în șezut în cadă, de aceea o cadă de acest gen va avea pereții mai înalți și mult mai abrupți față de căzile cu care suntem noi obișnuiți.  Acestea pot fi considerate că fiind o varietate a căzilor de tip freestanding, cu mențiunea că spre deosebire de cele menționate anterior avem un plus în ceea ce privește economisirea spațiului din baie. Având în vedere faptul că, cadă este cu precădere înaltă, veți economisi mai mult spațiu în baie. Trebuie specificat faptul că, nu este un tip de cadă foarte popular, în primul rând datorită formei neconvenționale iar mai apoi și datorită prețurilor destul de ridicate.

În cele de mai sus, v-am prezentat, probabil cele mai cunoscute tipuri de căzi de baie. Înainte de vă decide cu privire la modelul căzii pe care vi-l doriți în baia dumneavoastră, este necesar să analizați bine felul în care arată baia dumneavoastră, în așa fel încât să puteți să integrați cu succes cada. Țineți minte că, mai presus de toate, cada din baie trebuie să vă ofere în primul rând relaxare și să vă creeze un spațiu propice pentru a scăpa de tot stresul acumulat.