Câteva sfaturi înainte de a-ți cumpăra o cabina de dus

Cada sau cabina de dus?

Intrebarea care este mereu frecventa in randul clientilor

În ultimul timp nu ai mai avut timp să te bucuri de o baie în cadă, au apărut noi priorități sau pur și simplu nu îți mai face plăcere să stai în cadă, asta nu înseamnă că trebuie să uiți de acel moment relaxant și revigorant al zilei. Cu cabina potrivită stilului și a modului tău de trai acele momente nu vor mai lipsi din viața ta.

Cabina de dus walk-in:

Dacă ești o persoană dinamică, iar agenda ta este plină de activități și meeting-uri și nu ai timp de pierdut, îți recomandăm cabina de duș walk-in.




Indiferent de marimea încăperii, dușurile de tipul de walk-in economisești spațiu dar și din timpul tău prețios deoarece acest tip de duș nu necesită uși, iar dezavantajul este că apare senzația de frig dar dacă nu ai o problemă cu asta sau cu intimitatea, acest tip de cabină este potrivită nevoilor tale.

Că ai o baie mică sau mare acest tip de cabină de duș va fi mereu în vogă și îți va da senzația de o încăpere mai mare. Nu are nevoie de foarte multe elemente tehnice care să o facă funcționabilă, iar întreținerea acesteia este ușoară.

Dacă îți dorești acest tip de cabina de dus atunci trebuie să ai învedere de următoarele aspecte înaintea renovării băii tale:

În cazul în care baia ta se află într-un imobil vechi îți recomandăm să instalezi o cabina de dus cu cădiță indiferent de tipul de închidere a acesteia. În acest caz nu vei mai avea bătăi de cap cu hidroizolarea băii precum la cabinele walk-in. În funcție de amplasamentul dorit avem cabine de dus pătrate, dreptunghiulare, semirotunde și asimetrice.

La momentul actual, cabina de dus dreptunghiulara este la mare cautare indiferent de finisajul profilelor.

  1. Înaintea instalării setului de duș sau amenajarea spațiului de duș se ia în considerare configurarea țevilor de apă
  2. Aplicarea materialelor hidroizolante, impermeabile și hidrofuge
  3. Înclinarea pardoselii
  4. Și nu în ultimul rând, dimensiunea spațiului unde se va monta sistemul de duș. O rigolă mai mare va aduna apa de pe o suprafață mai mare (este important ca rigola să conțină o sită pentru păr și clapetă anti-miros)



Desigur, ai și opțiunea de a-ți alege ce fel de cădiță dorești pentru cabina de duș. Pentru această opțiune vei avea în vedere conformitatea dimensiunilor de la cădiță și cabină. Dacă ai ales o cădiță cu dimensiunea 90×160 de cm și cabina trebuie să fie tot de 90×160 de cm. În cazul în care ai ales o cădiță semi rotundă, desigur, raza cădiței trebuie să fie la fel cu cea a cabinei.

Cădița poate fi montată:

  • direct pe pardoseală, fără set de picioare
  • cu montaj faianțabil pe pardoseală, astfel înălțimea și stablitatea sunt asigurate de setul de picioare
  • cu montaj la nivelul pardoselii, recomandăm cădițele care au cantul nerotunjit
  • cu montaj pe pardoseală dar cu mască pe două laturi, de asemenea înălțimea și stablitatea sunt asigurate de setul de picioare.