Idei Practice pentru Organizarea Băii Tale

Mulți nu se gândesc prea mult la metode de organizare în baie. Pentru mulți dintre noi, baia este o oază de relaxare – fie că punem accent pe rutina de dimineață, fie că ne dorim un duș fierbinte sau o baie lungă după o zi aglomerată.

Așadar, felul în care amenajăm această cameră ne poate influența starea de spirit și prin urmare, este esențial să acordăm o atenție deosebită întregului tablou. Dacă te numeri printre posesorii unei băi spațioase, poți opta pentru obiecte sanitare voluminoase, un număr generos de piese de mobilier și pentru o paletă de culori închise. În schimb, dacă dimensiunile băii tale sunt reduse, sfatul nostru este exact opusul a ceea ce am enumerat mai sus: alege culori deschise, mobilă cât mai puțină și obiecte sanitare care să ocupe cât mai puțin loc cu putință.

baie cu pereti din caramida

Și totuși, în ambele cazuri este necesară o bună organizare în baie. Chiar dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este mare sau – dimpotrivă – destul de redus, acest articol îți vine în ajutor! Iată câteva idei practice pentru organizarea băii tale!

Organizare baie – Cele 5 aspecte esențiale

Atunci când vine vorba de amenajări interioare, trebuie să fii sigur că fiecare element pe care îl alegi este pus în valoare de restul întregului. Astfel, trebuie să acorzi o atenție deosebita detaliilor și să profiți de fiecare centimetru de care dispui.

Este foarte ușor să o dai în bară, iar o supraaglomerare inutilă a spațiului nu va face decât să creeze un ambient neplăcut – exact opusul a ceea ce ar trebui să reprezinte oaza ta de liniște. Există 5 aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți organizezi baia:

  1. Ușa glisantă este o alegere modernă, perfectă pentru a economisi spațiu. Ușile clasice, batante ocupă loc semnificativ, mai ales dacă discutăm de o baie de serviciu.
  2. Obiectele sanitare sunt corpurile cele mai importante din baia ta. Pentru o amenajare estetică, dar și funcțională, trebuie să ai grijă ce alegi. În cazul în care baia ta este una de dimensiuni reduse, sunt perfecte obiectele sanitare suspendate. eBaie propune o varietate de modele pentru chiuvete, bideuri sau vase WC care vor ocupa cât mai puțin spațiu în baia ta. În ceea ce privește cada sau cabina de duș, sfatul nostru este să optezi fie pentru o cadă cu picioare – mică -, fie pentru o cabină de tip walk-in. Tot mai mulți optează pentru aceste cabine de duș deoarece arată bine, nu ocupă mult spațiu și sunt foarte ușor de curățat.
privire de ansamblu a unei bai
  1. Fii atent înainte să alegi paleta de culori pentru baia ta. Nuanțele potrivite vor complimenta dimensiunile încăperii pe care o amenajezi, în timp ce culorile nepotrivite vor stârni efectul contrar. Optați pentru alburi, bejuri, bleu-uri sau griuri deschise în materie de pardoseală, pereți și tavan, dacă vreți să oferiți impresia unei camere mai spațioase. O altă variantă ar fi tapetul; din vinil sau sticlă, acesta poate fi aplicat direct pe perete, creând iluzia de spațiu. Dacă vă doriți un model anume, alegeți ceva discret și decorați un singur perete pentru a nu încărca vizual întreg ansamblul. Podeaua epoxidică este o alternativă modernă pentru gresie. Durata sa de viață este îndelungată, așadar merită investiția.
model de amenajare pentru o baie mica

Pentru a menține un aspect curat, sfatul nostru este să alegeți gresia și faianța mate; cu atât mai mult dacă dețineți o cabină de duș de tip walk-in. În acest fel, picăturile de apă uscate nu vor fi la fel de vizibile ca pe nuanțele mai închise de gresie sau faianță.

  1. Iluminatul este un alt element esențial când vine vorba de organizare în baie. Dacă dispui de geamuri, sfatul nostru este să-i permiți luminii naturale să pătrundă în încăpere. Nu acoperi geamurile cu jaluzele și nu bloca lumina cu perdeaua de duș. Pentru a evita stropirea pardoselei cu apă, alege un paravan din sticlă transparentă în locul clasicei perdele de duș.
model de baie bine iluminata cu dus walk-in

Dacă încăperea pe care o amenajezi nu are geamuri, optează pentru spoturi de iluminat. Le poți instala în diferite moduri – atât pe tavan, cât și în dreptul oglinzii, pentru o vizibilitate cât mai puternică.

    \n
  1. Piesele de mobilier pe care le alegi în procesul de amenajare joacă rolul cel mai important pentru organizarea practică a întregii încăperi. Astfel, le vom lua pe rând și vom prezenta întrebuințarea optimă pentru fiecare.

5.1. Corpurile suspendate. A alege dulapuri și rafturi verticale, montate pe perete reprezintă metoda cea mai frecventă de economisire a spațiului din baia ta.

Poți opta pentru fixarea lor permanentă – în cazul în care ești proprietarul apartamentului/casei în care locuiești – sau poți alege etajere extensibile ce pot fi plasate între tavan și pardoseală – în cazul în care ești chiriaș și nu ți se permit modificări.

model de baie decorata cu diverse cutii si etajere pentru depozitare

De asemenea, sfatul nostru este să alegi un singur perete pentru toate piesele de mobilier. Ai grijă ca acestea să fie cât mai compacte. Astfel, vei evita o încărcare inutilă a băii tale.

Poți opta pentru un dulap cu oglindă și vei câștiga spațiu. Îl poți folosi pentru a depozita produsele de igienă facială și orală, dar și medicamentele. Însă, ai grijă! În cazul în care ai copii, fii atent să închizi dulapul cu cheie sau să așezi pastilele pe raftul de sus.

În ceea ce privește organizarea produselor pe rafturi, îți sugerăm ca – în primul rând – să depozitezi în baie doar lucrurile de care într-adevăr ai nevoie. Cele care nu îți sunt neapărat necesare – cosmetice, soluții pentru curățenie – pot rămâne fie în camera ta, fie în debara. În al doilea rând, ghidează-te în organizarea rafturilor după cât de des folosești anumite produse. Astfel, cele de care ai nevoie în mod frecvent, vor fi puse pe un raft accesibil.

5.2. Polițele sunt foarte utile într-o baie. Totuși, ai grijă sa nu păstrezi pe ele decât lucrurile de care chiar ai nevoie. Pentru un plus estetic, optează pentru accesorii de baie create în acest scop – dozator pentru săpun, suport pentru periuță, pastă de dinți sau suport pentru dischetele demachiante.

Dacă nu ai suficient spațiu pentru un dulap suspendat, etajerele pot fi montate după bunul plac. Le poți atașa deasupra vasului de toaletă sau pe colț – în zona căzii sau a cabinei de duș.

rafturi de baie

5.3. Organizatoare pentru sertare și dulapuri. Ca femeie, știm că poate fi foarte greu să îți păstrezi mereu ordinea printre creme și machiaje, de aceea separatoarele reprezintă salvarea ta. Folosește-le pentru a grupa produsele, astfel încât vei evita dezordinea în sertare.

organizatoare pentru dulapuri de baie

5.4. Cuiere, agățătoare. Pentru a agăța diferite lucruri sau produse – halate de baie, prosoape, recipiente pentru săpunuri, dischete demachiante etc. – poți opta pentru cuiere și cârlige. Cu toate acestea, ai grijă să nu încarci un perete întreg. Rezultatul poate fi unul sufocant și inestetic.

5.5. Organizatoarele pentru ușă. În cazul în care nu ai optat pentru o ușă glisantă, poți atașa un suport ușii tale. În acest fel, poți depozita produsele de curățenie într-o manieră eficientă, fără a fi la vedere.

5.6. Coșurile de depozitare. O variantă modernă pentru organizarea lucrurilor din baia ta e reprezentată de coșurile din materiale naturale. Din ratan sau răchită, în diverse culori, acestea pot oferi o notă de culoare băii tale, contribuind și la funcționalitatea acesteia. Le poți folosi pentru prosoape sau pentru hainele care urmează să fie spălate. Le poți dispune vertical sau le poți masca sub chiuveta suspendată. În orice caz, sigur sunt o metodă practică de organizare a lucrurilor tale.

cosuri de depozitare

5.7. Dulapul de sub lavoar. Fiecare centimetru trebuie valorificat, așadar spațiul de sub lavoar nu reprezintă o excepție. Astfel cu o masca chiuveta baie , iar mai apoi poți depozita acolo produsele de curățenie, prosoapele sau hârtia igienică.

5.8. Uscătorul de rufe. Tradiționalul grilaj situat deasupra căzii nu se mai numără de ceva vreme printre preferințele noastre. Și totuși, există alternative pentru uscarea rufelor, ce ocupă puțin spațiu: uscătorul pentru radiator sau uscătorul de rufe cu rafturi.

Concluzie

Sperăm că prin acest articol ți-am transmis câteva idei practice pentru organizare în baie. Nu uita să iei în calcul ușa glisantă, culorile deschise, obiectele sanitare suspendate, iluminatul și piesele de mobilier funcționale. Toate contribuie la rezultatul final dorit: o baie cu un aspect curat și modern!